Kövesse ezeket a fantasztikus tippeket, hogy megváltoztassa az életét!
2023. március 01. írta: Tumblr Miki

Kövesse ezeket a fantasztikus tippeket, hogy megváltoztassa az életét!

Kövesse ezeket a fantasztikus tippeket, hogy megváltoztassa az életét!

 

Mi más a személyes fejlődés, mint az élet élvezete? Minden tehetség vagy készség, amit kifejleszt, gazdagítja az életét. Először is, jön az izgalom, ha megtanul zongorázni vagy kapusnak állni a fociban. De az évek során ez elmélyül. A képessége az élet értelmének fontos részévé válik. Íme néhány tipp, amely segíthet a tehetsége fejlesztésében.

A személyes fejlődésben nincs idő a kifogásokra. Állítsa meg a kifogásokat az ajtóban, és csírájában fojtsa el a lustaságot. Egyetlen rossz mozdulat hosszú távú rossz szokáshoz vezethet, így a lustaság megelőzése, mielőtt még elkezdődne, valójában csak a jövőbeli munkát spórolja meg. A személyes fejlődés arról szól, hogy mindig a legjobb formáját hozza, ezért gyakorolja azt, amit el akar érni.

A céljaira és törekvéseire építve, hogy jobb emberré váljon, vagy akár új dolgokat érjen el és hódítson meg, képzettnek kell maradnia, és folyamatosan bővítenie kell a tudásbázisát. Ez történhet a hagyományos formális oktatással vagy nem hagyományos módszerekkel. Az elméje és a teste stimulálásával egy lépéssel közelebb kerülhet ahhoz, hogy azzá váljon, aki lenni szeretne.

Ahelyett, hogy neheztelést és frusztrációt táplálna, tegyen tudatos erőfeszítést arra, hogy emlékezzen arra, hogy a világ többi részének nem kell az Ön személyes időbeosztásához igazodnia. Ez különösen igaz a házimunkára és az irodai apró, nem sürgős feladatokra. Ha van oka hangsúlyozni az időérzékenységet, kérését kövesse annak magyarázata, hogy mit nyer vagy veszít a projekt adott időpontra történő befejezésével.

Amikor személyes fejlődési célokat tűz ki, azokat valamivel magasabbra tűzi ki, mint ahol jól érzi magát. Az a plusz 5% azon felül, amit úgy érez, hogy már most is képes vagy elérni, jobb emberré teszi. Rá fog jönni, milyen mélyen van önben a képességek kútja, amikor végre eléri ezt az elérhetetlennek tűnő célt.

Tartsa be a szavakat, amiket mond. A személyes fejlődésben nincs rosszabb a növekedés szempontjából, mint amikor mond valamit, és helyette mást tesz. Ha imádkozik, ne csak kimondja a szavakat. Gondolkodjon el a jelentésükön, és kövesse őket. Ha azt mondja, hogy tenni fog valamit, akkor tartsa is be. Ha kifejez egy meggyőződést, akkor sajátítsa ki azt a tetteivel.

Tegye prioritássá az idejét. Ha halogat valamit, amit igazán szeretne vagy élvezettel csinál, hogy olyasmivel foglalkozhasson, ami várhatott volna, a hét végére megbánással telve találhatja magát. Lehet, hogy időbe telik, amíg ezt valóban beépíti az életébe, de örülni fog neki, hogy megtette.

Tartsa aktívan az elméjét. Az inaktív elme a depresszió táptalaja. Egy könyv elolvasása segíthet aktívan és nyugodtan tartani az elméjét. Ügyeljen arra, hogy olyan könyveket olvasson, amelyek motiválóak és inspirálóak. Keresztrejtvényt is fejtegethet, vagy bármit, ami pozitív módon használja az elméjét.
Jobb embernek lenni könnyebb mondani, mint tenni. Az egyik legnagyobb tipp, amit adhatok, hogy nyitott és kíváncsi elmével kell rendelkeznie. Tegyen fel sok kérdést, és mindig legyen hajlandó mások véleményére. Ne hagyja, hogy a saját gondolkodásmódja tönkretegye a fejlődés és a tanulás lehetőségét.

Sok csodálatos önsegítő könyv létezik, amelyek sok különböző kérdésben segíthetnek. Olvassa el egy ön számára érdekesnek tűnő könyv ismertetőjét, és nézze meg, hogy mások is hasznosnak találták-e azt. Sok könyvhöz munkafüzet is tartozik, amely feladatokat ad, amelyeket olvasás közben végezhet el.

Annyi csodálatos dolgot tanulhat és tehet! Az emberi lehetőségek szinte végtelenek. Reméljük, hogy ezek a tippek új ötleteket adnak, és új lendületet adnak tehetsége kibontakoztatásához. Az idő az egyetlen korlát, ha már egyszer elhatározta a teljes képességei kibontakoztatásának irányát.

A bejegyzés trackback címe:

https://tumblrindex.blog.hu/api/trackback/id/tr4718061440

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása