Önsegítő tanácsok, amelyeket követned kell a személyes fejlődéseddel kapcsolatban
2022. december 19. írta: Tumblr Miki

Önsegítő tanácsok, amelyeket követned kell a személyes fejlődéseddel kapcsolatban

Önsegítő tanácsok, amelyeket követned kell a személyes fejlődéseddel kapcsolatban

 

A hatékony önsegítő rutin nyitott végű. Bármikor javíthatod a rutinodat, amikor csak akarod. Akár most kezded az önsegítő utadat, akár már jól belevágtál, mindig találkozhatsz friss tanácsokkal, amelyekkel javíthatod erőfeszítéseid hatékonyságát. Ez a cikk néhány tippet ad, amelyek segíthetnek neked.

Próbáld meg kideríteni, mit akarsz az élettől, és mit tartasz fontosnak az életedben. Próbáld meg kitalálni, mik a személyes értékeid, és hogyan alkalmazod őket az életedben. Tisztában kell lenned azzal, hogy mi fontos számodra, és mi az, ami az életedben örömet és fájdalmat okoz neked.

A személyes fejlődés egy bensőséges és kihívásokkal teli folyamat. Hogy megkönnyítsd az önkeresést, fontold meg egy napló indítását, amelyben részletezed a céljaidat. Ez segíthet vizualizálni a fejlődését, és meghatározni a személyes célok optimális ütemezését. Ezt a naplót arra is használhatod, hogy részletezd az út során felmerülő akadályokat és sikereket - lehet, hogy a munkád többet arat, mint amennyit el tudnál képzelni.

Vond el a figyelmedet. Ha túlterheltnek és szorongónak érzed magad próbáld meg elterelni a figyelmedet a problémáról. Ha semmit sem tudsz tenni azzal, ami zavar, a megszállottság csak ront a helyzeten. Ehelyett próbáld meg a figyelmedet valami érdekes dologra irányítani, amit valóban élvezhetsz.

Néha nagyszerű önsegítő ötlet, ha találsz egy olyan hitet, aminek szentelheted magad. Nehéz időkben hajlamosak vagyunk arra, hogy azon rágódjunk, ami bánt minket, és szem elől tévesztjük a nagyobb képet. A vallásos hit segít abban, hogy az ember erre a nagyobb képre összpontosítson, miközben a nehézségekről egy magasabb erőre helyezi a hangsúlyt.

A személyes fejlődés egyik módja a jó értelemben vett személyes fejlődés elérésének az elveid azonosítása és kijavítása. Az elvek határozzák meg azt, ahogyan cselekszel. Ezt szem előtt tartva, a rossz elvek rossz hozzáállást hoznak ki. Ha javítani tudsz a jó elveiden, amelyekkel rendelkezel, annál jobb lesz a hozzáállásod.

Mindannyian hallottunk már a kisvonatról, amelyik azt hitte, hogy képes rá, és a teknősbéka, amelyik legyőzte a nyulat a versenyben. Ha folyamatosan dolgozunk egy cél elérése érdekében, akkor végül eljutunk oda. Csak tovább kell zötykölődnünk vagy talán még kúsznunk is, és végül el fogjuk érni a célunkat.

Tanulmányok kimutatták, hogy egy megvalósítási szándék megtervezése és alkalmazása drasztikusan csökkentheti annak valószínűségét, hogy valaki engedjen a kísértésnek, legyen az étel, egy bűn vagy akár a vásárlás. A résztvevőket arra kérték, hogy írják le és vizualizálják pontosan, hogyan terelnék el a figyelmüket, amikor szembesülnek az adott kísértéssel. A vizsgálat végén a vizsgálatban résztvevők több mint fele, arról számolt be, hogy képes volt ellenállni a kísértésnek, amikor a megvalósítási szándékát használta útmutatásként.

Ha az ingázási időt arra használjuk, hogy CD-n lévő könyveket hallgatunk, az segíthet elütni az időt és kitágítani az elmét. A regényektől az önsegítő témákig sokféle hangoskönyv áll rendelkezésre, amelyeket megvásárolhatsz vagy ingyenesen kikölcsönözheted a helyi könyvtárban. Bónuszként az olvasás, vagy akár az olvasás hallgatása bizonyítottan növeli a szókincset és okosabbá tesz!

Ha találsz olyan területeket az életedben, ahol sok lehetőség rejlik benned, akkor ki kell találnod a lépéseket, hogy ezt kiaknázd. Ez segít abban, hogy sokkal többet érj el az életedben, miközben kihasználod azokat a képességeket, amelyekkel természetesen rendelkezel. Anélkül, hogy egy teljesen új készséget kellene megtanulnod, észreveszed majd, hogy csökken a stressz-szinted.

Az önsegítő stratégia egyetlen mércéje az, hogy mennyire felel meg a te sajátos igényeidnek. Nyugodtan használj fel minden olyan tippet itt, amelyik hatékonynak tűnik; a többin ne bosszankodj. Ne feledd, hogy az önsegítő inspiráció bármikor, bármilyen oldalról lecsaphat. Tartsd magad nyitottnak az új ötletekre, amelyek megfelelhetnek a rutinodnak.

amazing sites, amazing sites, amazing sites, amazing sites, amazing sites, amazing sites, amazing sites

 

1. amazing sites

2. amazing sites

3. amazing sites

4. amazing sites

5. amazing sites

6. amazing sites

7. amazing sites

amazing sites, amazing sites, amazing sites, amazing sites, amazing sites, amazing sites, amazing sites

A bejegyzés trackback címe:

https://tumblrindex.blog.hu/api/trackback/id/tr7418005940

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása