Miről szól Tumblr? Tippek az induláshoz
2022. március 03. írta: Tumblr Miki

Miről szól Tumblr? Tippek az induláshoz

Miről szól Tumblr? Tippek az induláshoz


A Tumblr egy mikroblog-platform, ahol napi millió millió közzétételre kerül sor, és hasznos lehet attól függően, hogy hogyan használja. A Pinteresthez hasonlóan kiváló hely az inspiráció keresésére, de része lehet a kommunikációs stratégiának, vagy kiváló lehet a portfólió megjelenítésének is.
Jelenleg a Tumblr-n találhatók blogok, márkák és befolyásolók keveréke, de valójában mindkettő felhasználói csoportra oszlik: az, aki eredeti tartalmat hoz létre és közzéteszi, és az, aki kurálja a tartalmat, és újra blogokat készít. .
Hogyan kezdjem?
Tumblr-en történő regisztráció meglehetősen egyszerű: csak e-mail, jelszó és felhasználónév. A felhasználóneve megjelenik a Tumblr blogod linkjén. Például, ha a következő fiókot hozom létre:

Az éppen létrehozott blogra mutató link [color = rgb (0, 0, 255)] // juliasaume.tumblr.com/[/color], de ha később belefárad a választott felhasználóba, probléma nélkül megváltoztathatja a Profilbeállításai (bár ez a változás természetesen befolyásolja az Ön SEO-ját ).
Tumblr- fiók létrehozásakor több mint 5 blogot kell követnie. Meg lehet csinálni abban az időben, vagy kihagyhatja ezt a lépést; De ahhoz, hogy az "Asztal" vagy " Irányítópult " rendelkezzen valamivel, amikor belépsz, javaslom, hogy folytasson néhány blog követését. Ehhez követheti a Tumblr javaslatait, vagy megkeresheti az érdeklődő témákat a felső sávban, és követheti az ott található blogokat.

A tartalom megkeresésének legegyszerűbb módja a keresőmotor használata. Tehát felfedezhet olyan emberek vagy márkák blogjait, amelyek arról szólnak, hogy mi érdekli Önt, és követheti őket.
Észre fogja venni, hogy egyesek a Tumblr- t használják eredeti tartalom közzétételéhez, műveik bemutatásához, utak dokumentálásához vagy életük fontos pillanatainak megjelenítéséhez; míg mások tartalom kurátúrálására használják, vagyis felveszik a Tumblr-en már létező tartalmat, és feladják.
Vannak nagyon vicces Tumblr blogok is, amelyek paródiahelyzetekre szólnak, vicces dolgokat mutatnak be, sőt .GIF képeket is szentelnek.
Ami a közzétételt vagy a közzétételt illeti, attól függ, hogy mit akarsz elérni a Tumblr készülékével, vagy egyszerűen az Ön által kedvelt témáktól, például művészet, divat, zene, étel, állatok, mozi stb. Azt javaslom, hogy válasszon egy konkrét témát a Tumblr-hez, mivel ez segítséget nyújt Önnek követői számára, akik dönthetnek úgy, hogy követnek téged, mert bizonyos témákra összpontosítanak, miközben, ha mindent közzétesz és elküldene, bármiféle kohézió nélkül, nehezebb követni, mert zavart okozhat.
megszemélyesít
A tartalom létrehozásán és kurzorozásán kívül a Tumblr-vel kapcsolatos legviccesebb dolgok a testreszabási lehetőségek, amelyeket a témákkal kínál. A választott témától függően nem csak a blog színét, megjelenését és hangulatát változtatja meg, hanem különböző funkciókkal is rendelkezik.
Alapértelmezés szerint egy témát választott a blogjához, amelyet, ha tetszik, akkor el is hagyhatja, de mindig jobb, ha azt választja, amelyik leginkább megfelel az Ön ízlésének és igényeinek (ezen kívül rengeteg közül választhat). A választás pillanatában megteheti ingyenes vagy prémium témák (fizetések) között, amelyek attól függően, hogy mit készít a Tumblr, érdemes vagy nem érdemes befektetni.
A Tumblr megjelenésének megváltoztatásához kattintson az Avatárjára, amely a követett blogok hozzászólásainak folyójától balra található:

A bal oldalon megnyílik egy panel, ahol megtekintheti a blogját. Ha rákattint a „Megjelenés módosítása” elemre, megváltoztathatja avatárját, címét, feliratát és fejlécét.

Másrészt, ha meg akarja változtatni a témát, kattintson a személy ikonjára a jobb felső sarokban, majd a legördülő menüből válassza a „Megjelenés módosítása:

Ezzel eljuthat egy ilyen képernyőre, ahol megváltoztathatja blogja beállításait és szerkesztheti a megjelenését. Ehhez kattintson a „Téma szerkesztése” linkre:

Lát egy ilyen képernyőt, és a bal oldali panelen megváltoztathatja avatárját, címét, feliratát, fejlécét és más részleteket, beleértve a témát. Ehhez kattintson a keresési témákra:

Választhat az ott megjelenő témák között, vagy további témákat fedezhet fel a „ Több még keresése ” gombra kattintva:

Itt felfedezheti az összes lehetőséget, fizetett és ingyenes módon is:

Amikor meglátja a szemet, rákattint, és egy ilyen előnézetet fog látni, ahol dönthet úgy, hogy folytatja a felfedezést az ablakon kívüli kattintással, és további témákat láthat. Kipróbálhatja azt is, hogy a téma hogyan néz ki a blogjában, ha rákattint az „ Előnézet ” elemre, vagy dönthet úgy, hogy véglegesen alkalmazza azt, az „ Install ” gombra kattintva (amikor csak akarja, megváltoztathatja a Tumblr blog témáját, így ne ijesztés a választás során):

Ha rákattint a „ Telepítés ” elemre, akkor ezt újra meg kell erősítenie az „ Telepítés ” gombra:

Amely eljuttatja a blogjába az új témájával, amelyet már alkalmaztak:

Miután kiválasztotta, még jobban testre szabhatja HTML-szerkesztési lehetőségekkel, különböző színpalettákkal, oldalakkal, betűtípusokkal és saját képeivel. Egyszerűen kattintson a „Téma szerkesztése” elemre, és változtassa meg a részleteket, például a címet, a feliratot, avatárt, hátteret stb.:

Amikor befejezte a „Mentés” parancsot, megjelenik a blogja az alkalmazott változtatásokkal:

Innentől visszatérhet az „Asztalra” vagy „Irányítópultra”, és elkezdhetik felfedezni, közzétenni és módosítani:

következtetés

Ezzel a rövid magyarázattal már tudja, hogyan hozhat létre Tumblr blogot, és hogyan testre szabhatja azt úgy, hogy úgy néz ki, ahogy szeretné. A következő részletben megismerjük az Asztalt, ahonnan felfedezheti, közzéteheti és feladhatja.

A bejegyzés trackback címe:

https://tumblrindex.blog.hu/api/trackback/id/tr5017771130

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása