Minden, amit valaha is tudni akart az otthonvásárlásról
2022. január 27. írta: Tumblr Miki

Minden, amit valaha is tudni akart az otthonvásárlásról

Minden, amit valaha is tudni akart az otthonvásárlásról

Általában nem hoz olyan elhamarkodott döntéseket, amelyek hosszú távon károsíthatják az életét, miért hozna ilyen döntéseket ingatlanvásárlással kapcsolatban. Ez valódi katasztrófa lehet, ha nem rendelkezik megfelelő információval a folyamathoz. Ez a cikk megadja a szükséges ingatlanvásárlási információkat.

Ha olyan ingatlan megvásárlását fontolgatja, amely az Ön elsődleges lakóhelye lesz, érdemes többször is felkeresnie az ingatlant a nap különböző szakaszaiban. Szeretné látni, milyen napközben, amikor mindenki dolgozik, éjszaka, amikor az összes szomszéd otthon van, és hétvégén, amikor hajlamosak hangos bulit rendezni.

Az ingatlanok egy adott területen történő megértéséhez kutasson idővel bűnügyi statisztikákat. Igaz, soha nem akarsz veszélyes környékre költözni. Az átlagosnál valamivel magasabb, de az elmúlt évtizedben észrevehetően csökkenő bûnözési rátája azonban komoly befektetésnek számít. Ez a környék valószínűleg továbbra is biztonságosabb lesz.

Lakásvásárláskor mindig meg kell győződni arról, hogy nem történt-e olyan munka, amelyre engedély nélkül került sor. Az olyan dolgokhoz, mint egy extra szoba vagy egy konyha frissítése, engedélyre van szükség, és ha nem volt, akkor lehet, hogy ön lesz az a fél, akinek fel kell hívnia a kódot.

Ingatlanvásárláskor reálisan kell gondolkodnia a viszonteladási lehetőségekről. Ha a jelzáloghitel idejére nem fog otthon maradni, mint ahogy sok első alkalommal vásárló nem szokta megtenni, akkor mérlegelje a költségeket az ingatlan továbbértékesítésével szemben, hogy világos elképzelése legyen a vásárlás élettartamáról .

Érdekeinek védelme érdekében ingatlanvásárláskor ne vegye igénybe az eladó ügynökét. Azt gondolhatná, hogy a legegyszerűbb az „eladó” táblán található ügynök telefonszámának felhívása, de ez az ügynök az eladónak dolgozik, és az eladó igényeit kell az első helyre helyeznie. Hogy megvédje magát, béreljen fel vevő ügynököt.

Amikor eldönti, hogy megengedheti-e magának egy ingatlant, vegye figyelembe a kültéri karbantartási költségeket. Egy kis udvarral és nagy terasszal rendelkező ház kevésbé költséges karbantartást igényel, mint egy földterülettel és sok zölddel rendelkező ház. Ha vannak egészségtelen fák, amelyeket el kell távolítani, kérjen becslést a munkáról, és vegye figyelembe a költségeket a megfizethetőségi döntései során.

A fixer-felsőrésznek minősített otthon nem feltétlenül rossz otthon. Kedvező áron juthat hozzá, és némi pénz befektetésével olyan otthonba kerülhet, amelyről megálmodott. Javasoljuk, hogy vegyen magával egy tapasztalt rehabilitációs vállalkozót, hogy megtalálja azokat a potenciálisan drága javításokat, amelyeket esetleg elmulaszt.

Ne habozzon, tegyen ajánlatot egy olyan otthonra, amely érdekli. Ha másodszor is kitalálja, mennyit ajánlhat egy otthonért, akkor lemaradhat a vágyott otthonról. Ha az ajánlat túl alacsony, akkor sok esetben az eladó olyan árat ajánl, amelyik számára kényelmesebb.

Ha következő otthonát szeretné megvásárolni, nézzen meg néhány Nyitott Házat. A Nyitott Házak nagyszerű lehetőséget kínálnak arra, hogy megnézze, mi áll rendelkezésre a környéken, megtekintheti a különböző alaprajzokat, találkozhat ingatlanügynökökkel, és dekorációs vagy korszerűsítési ötleteket kaphat. Az Open House listák könnyen elérhetők a helyi vasárnapi újságban.

Az egyik fontos tipp, ha ingatlanról van szó, ügyeljen arra, hogy részletes naplót vezessen mindenről, amit a folyamat során csinál. Ez vevőként vagy eladóként is fontos, mert segít abban, hogy ne csak tudja, milyen jól teljesíti a céljait, hanem jó eredményt ad arra az esetre is, ha bizonyításra van szüksége, ha előre nem látható körülmény adódik.

A lakásvásárlás felemelő élmény lehet. Mindaddig, amíg talál egy-két jó hírű szakembert, aki végigvezeti Önt a folyamaton, és kutatást folytat a folyamattal kapcsolatban, biztosan élvezetes élményben lesz része álmai otthonának megtalálása és hosszú éveken át tartó sikeres megőrzése.

Rengeteg rejtett költség merülhet fel, ha új lakásvásárlást és költözést vállal. Nem csak a költözőknek vagy a barátoknak kell fizetnie, hogy segítsenek Önnek, de általában véve is eltarthat egy ideig, amíg új otthona beindul. Tervezzen legalább néhány napig étkezni az új konyhában.

Ne hozzon elhamarkodott döntést ingatlanvásárlásakor, mert ez hosszú távon anyagilag és lelkileg is drasztikusan megsértheti. Ez a cikk megadta Önnek azt a tudást, amelyre szüksége van ahhoz, hogy a folyamatot a lehető legegyszerűbbé és a lehető legjobban elvégezhesse. Most mindenképpen használja.

A bejegyzés trackback címe:

https://tumblrindex.blog.hu/api/trackback/id/tr6916827278

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása