Legyen boldog azzal, aki vagy: alapvető önsegítő tippek
2021. október 13. írta: Tumblr Miki

Legyen boldog azzal, aki vagy: alapvető önsegítő tippek

Legyen boldog azzal, aki vagy: alapvető önsegítő tippek

Gyakran kifejtik, hogy az embernek haláláig folyamatosan dolgoznia kell saját személyes fejlődésén. Senki ne dőljön hátra a babérjain, és ne feltételezze, hogy ez a lehető legjobb. Ha megvilágosodásra vágyik, hogyan kezdhet egy kis személyes fejlődést, akkor olvasson tovább.

A mentor keresése nagy lépés az önbecsülés javításában, valamint a bölcsesség megszerzésében, amellyel szembe kell néznie az élet nehéz helyzeteivel. Gondoljon az emberekre az életében, és forduljon valakihez, akit igazán tisztel. Találkozzon velük ebédre vagy vacsorára hetente egyszer, vagy akár havonta egyszer. Próbáljon tanulni a tapasztalataikból és bölcsességet szerezni tőlük.

Annak érdekében, hogy javítsa önmagát, először fel kell mérnie a problémát. Ahhoz, hogy bármit kijavítson, fel kell fedeznie, hogy mi az elromlott. Töltsön tizenöt percet mély gondolkodásban, csendben. Próbáljon emlékezni minden olyan alkalomra, amikor fájdalommal vagy elutasítással találkozott. Amikor megvan ez a lista, emlékeztesse magát arra, hogy a múlt nem határozza meg Önt. Engedje el a múltbeli bűntudatát. Végezetül próbálja meg levonni a múltbeli kudarcaiból levont tanulságokat, hogy ne ismételje meg azokat.

Ismerje fel és értékelje a jelenlegi állapot és a személyes fejlődési célok közötti távolságot. A személyes fejlődés nem megy egyik napról a másikra, ezért a legjobb, ha őszintén felmérjük, milyen messzire kell eljutnunk céljaink elérése érdekében. Ez lehetővé teszi számára, hogy az életéhez és céljaihoz szabott utat válassza.

Ha időt szán magára, amikor valóban szüksége van rá, akkor jobban tudja kezelni az életet. A folyamatos túlterheltség és a stressz nemcsak pusztítást okoz az elmében és a testben, hanem szoros kötöttséget is biztosít a kontrollon kívüli ciklusban. A helyzetek feletti ellenőrzés lehetővé teszi, hogy még ma jobb döntéseket hozzon, ami jobban felkészül a holnapra. Legyen az erőteljes szunyókálás, séta a parkban vagy nyaralás, időt szakítva önmagára, vigyáz magára.

Mondjon nemet másoknak anélkül, hogy bocsánatot kérne. Mindenkinek joga van igent vagy nemet mondani a mindennapi életben felmerülő dolgokra. Sokan keményen dolgoznak azon, hogy gyakrabban mondjanak nemet, de rosszul vagy bűnösnek érzik magukat emiatt, és végül mindenféle indokot vagy kifogást kínálnak. Nem tartozik magyarázattal az embereknek a saját életével kapcsolatos döntéseivel kapcsolatban. Tanuljon meg nemet mondani bocsánatkérés nélkül.

Ha valaki figyelemre méltó tevékenységet végez, vagy javulást mutat, hívja fel neki rá a figyelmét! Társadalmunk egyre nehezebbé teszi mindenki elismerését előrehaladása és képességei miatt. Ha a pincér vagy a pénztáros barátságos és figyelmes volt, tegyen különös erőfeszítést, hogy felhívja az üzletet, és továbbítsa ezeket az információkat a menedzsernek. Az elismerés, még a legapróbb dolgokért is, képes teljes mértékben feldobni valakinek a napját.

A magány döntő tényező annak meghatározásában, hogy az ember mennyire boldog vagy lehet. Valljuk be, mindenkinek szüksége van valakire. Mindannyiunknak van családja és barátai, és ahogy öregszünk, fontos, hogy legyen valaki, akivel együtt töltheti életének hátralévő részét. A legtöbben végül családalapítást végeznek, és ha elhagyjuk ezt a lépést, az nagyon magányos helyzet lehet, mivel mások a családjukkal töltik az időt.

Minden embert ösztönözni kell arra, hogy folyamatosan fejlessze magát a személyes fejlődés szempontjából. Az élet tele van csodákkal, és folyamatosan új dolgokat kell tanulnia önmagáról. Látni, hogy mennyit tud igazán elérni, mindenképpen inspirációs forrás. Tehát próbáljon ki valami újat ma, és nézze meg, milyen messzire tud repülni.

A bejegyzés trackback címe:

https://tumblrindex.blog.hu/api/trackback/id/tr7116719716

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása