Miről szól Tumblr? Feltárás és közzététel
2021. július 07. írta: Tumblr Miki

Miről szól Tumblr? Feltárás és közzététel

Miről szól Tumblr? Feltárás és közzététel


Már megtanultuk a Tumblr blog létrehozásának és testreszabásának módját. Most meg fogjuk érteni, hogy működik az " Asztali " vagy " Irányítópult ", és hogyan készíthet publikációkat, új blogjait.


A műszerfal
A Tumblr irányítópult meglehetősen barátságos, függetlenül a közzéteendő tartalom típusától (képek, szöveg, videók stb.).
Ezenkívül, ha még nem áll készen egy tartalom közzétételére, elmentheti azt vázlatként, vagy ütemezheti későbbre. Mindkét opció megtalálható a menüben, amely akkor jelenik meg, amikor rákattint a nyílra a „ Közzététel ” szó mellett

A blogjában valami közzététele nagyon egyszerű, amit meg kell tennie. Egyszerűen helyezze el magát az „ Irányítópulton ”, amelyhez alapértelmezés szerint hozzáfér, vagy kattintson a ház ikonra, és válassza a felső sávban a publikálni kívánt kiadványtípust. A profilképe mellett egy színes ikon sorozat jelenik meg, amely jelzi a kiadvány formátumát: szöveg, fénykép, videó stb. Attól függően, hogy mit próbál megosztani, az egyes bejegyzés típusok megértése meglehetősen egyszerű. Ezen felül, a kezdetekben a Tumblr egyfajta turnét készít minden jellemzőjével kapcsolatban, hogy megismerkedjen:

Választhat, hogy onnan készít-e új bejegyzést, vagy blogba tehet új blogot, vagy szeretne más emberek tartalmát. Ez is nagyon egyszerű; egyszerűen keresse meg a szív ikont a bejegyzés végén, hogy " Tetszik " -et adjon, vagy a nyilakat, hogy új blogot készítsen.

Az új blog megismétli a blog tartalmát, bár további megjegyzéseket vagy címkéket felvehet az alábbiakba:

Ezenkívül a Tumblr a közelmúltban további lehetőségeket is hozzáadott a szövegszerkesztéshez. Ha szeretne szerkeszteni egy kifejezést vagy egy szót, akkor egyszerűen válassza ki azt a kurzorral, és automatikusan látni fogja a fenti szerkesztési lehetőségeket, hogy félkövér, dőlt, hivatkozásokat, címet, áthúzást, számozást, felsorolást és táblázatokat készítsen.

Az új funkciók további lehetősége az, hogy további tartalmat adjunk hozzá az új bloghoz. Nézze meg a „ + ” jelet, amely a szerkesztési ablak bal oldalán jelenik meg újra blogolás közben:

Egyszerűen kattintson rá, és beilleszthet képeket, videókat, GIF fájlokat, elválasztó sávokat és oldalszüneteket.

Már itt megértjük a különbséget a Tumblr-felhasználók két típusa között: az, aki eredeti tartalmat készít, és az, aki tartalmi kurátort végez. Az első típusú felhasználó ritkán készít újbóli blogot, míg a második szinte kizárólag ilyen típusú publikációkat készít.
Mint más közösségi hálózatokban, például a Twitterben és az Instagramban, miközben több embert követ, az irányítópulton látott hozzászólások gyorsabban frissülnek, és ugyanez történik a követőivel, tehát ha érdekli a Tumblr jelenléte. és növekszik, fontos, hogy következetes legyen és gyakran publikáljon.
Másrészről, ha az összes kedvenc hozzászólását egy helyen szeretné látni (az összes hozzászólást, amelyet „ Tetszik ” -nek vagy szívnek adott), akkor egyszerűen rá kell kattintania a személy ikonjára, és a legördülő menüben válassza a „Tetszik” lehetőséget. „:

navigáció
Az előző cikk és a fentebb ismertetett tippek elolvasása után már világos képet kell kapnia a Tumblr használatáról, de ne álljon meg itt! Jó szórakozást és fedezze fel, hogy mások mit osztanak meg, különösen, ha Ön egyike azoknak, akik a platformon tartalmak képzésére vagy új blog elkészítésére használnak.
További olyan blogok vagy tartalmak keresése érdekében, amelyek érdeklik Önt, a Tumblr címkéket és kulcsszavakat használ. Ezért jó, ha új bejegyzés készítésekor mindig elhelyez egy jó leírást és releváns címkéket. E keresések végrehajtásához egyszerűen írja be a kulcsszót a felső keresőmotorba, és nyomja meg az „Enter” gombot:

A keresés olyan eredményeket fog biztosítani, amelyeket kiszűrhet különféle típusú tartalmak megtekintéséhez, ha rákattint a lehetőségekre a sávban, amelyet a számmal jelölnek (1), valamint megmutatja az Önnek megfelelő blogok (2) és hozzászólásainak (3) eredményeit. a keresés

összekötő
A Tumblr nemcsak az, hogy felfedezze az Ön számára dolgokat, készítsen újbóli feliratokat és kövessen téged. A boríték opcióval az emberekkel is kapcsolatba léphet:
Itt privát üzeneteket küldhet a „ rajongói levél küldése ” gombra kattintva:

Egyszerűen helyezze el a felkeresni kívánt blog linkjét, írja be az üzenetét, adja meg a kívánt formátumot a jobb oldali lehetőségekkel, majd kattintson a „ Küldés ” gombra:

Ez eléri a személy " Beérkező levelek " mappáját, és válaszolhat, és visszajelzést adhat. Hasonlóképpen, ebben a szakaszban láthatja azokat az üzeneteket is, amelyeket esetleg neked küldtek.
következtetés

A Tumblr-en való navigálás az, hogy belemerüljön egy hatalmas és végtelen, mindenféle tartalom tengerébe, fontos, hogy hozzájáruljon vagy gyógyítsa meg a minőségi tartalmat, hogy kiemelkedhessen az összes blog között, és szerezzen követőket, akik élvezik a blogját. Még sok mindent lehet megtenni ezen a szociális hálózaton / mikro blogolási platformon, de ezzel a rövid útmutatóval már beléphet a Tumblr-versbe anélkül, hogy elveszne a térben.

A bejegyzés trackback címe:

https://tumblrindex.blog.hu/api/trackback/id/tr8616615312

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása